Behandlingsmuligheder for OA i knæet

Selv om der for øjeblikket ikke findes nogen helbredelse til osteoarthritis (OA) i knæet, er der adskillige behandlingsalternativer, der kan hjælpe med til at lindre smerter og give dig mulighed for at leve, som du plejer.

Klik på ikke kirurgiske behandlingsmuligheder og kirurgiske behandlingsmuligheder.

"Den behandling, du vælger, bør afspejle din livsstil og give dig mulighed for at vende tilbage til de aktiviteter, du holder af. Du vil måske opdage, at du ikke behøver nogen operation for at blive aktiv igen - og med færre smerter.".

Hold dine led fleksible med moderat motion

Undersøgelser har vist, at regelmæssig, moderat motion også er gavnlig for personer, der lider af arthritis. Det hjælper dig til at holde leddene smidige og øger din bevægelighed. Når du dyrker motion, frigør kroppen endorfiner, som er naturlige, smertestillende stoffer. Det første og vigtigste skridt er at tage en drøftelse med din læge omkring livsstil, motion, ernæring og generelt om hvordan du kommer videre, så din livsstil/livskvalitet kan forblive så uændret som muligt trods knædiagnosen.

Personlige, skræddersyede behandlingsplaner

De fleste læger vil opstille en skræddersyet behandlingsplan for den enkelte patient. Planen kan omfatte en kombination af livsstilsændringer (at tabe sig eller øge aktivitetsniveauet etc.), ortose og/eller fysioterapi plus om nødvendigt passende medicinering.